Підписатися на RSS

Консультація для батьків "Як допомогти дітям стати творчими?"

Під час консультації для батьків «Як допомогти дітям стати творчими?» вияснялося: на якому ґрунті виростає творчість; що можуть зроби­ти батьки, аби максимально розкрити творчий потенціал дитини; як діяти не варто, щоб не гальмувати її природний розви­ток.

Сучасні батьки добре розуміють важливість розвитку творчого потенціалу дитини. Проте часто покладаються в цьому на сторонніх осіб, намагаючись залучити сина чи доньку до участі в різноманітних гуртках. Але чи завжди фахівці «ззовні» здатні врахувати індивідуальні особли­вості дитини, її інтереси, можливості, наявний досвід? І чи достатньо 25-30 хвилин двічі на тиж­день, щоб запрацювали творчі «двигуни» маляти? Без батьків тут не обійтися!

Якщо прагнете виховати творчу особистість, дайте волю своїй фантазії й спробуйте подивитися на світ очами дитини!

Намагаючись осягнути світ, дитина користується можливостями, даними їй від природи: вільно діє, робить спроби, експериментує, комбінує, тобто творить.

Батьки майбутніх творців получили поради:менше теорії, більше практики; замість готових шаблонів і зразків - ненав’язливе спрямування дитячого пошуку; дитині потрібні час і місце для творчості.

Шановні батьки, у ваших руках безмежний ресурс — любов до дитини — і він дає можливість зробити знач­ний внесок у розвиток творчого потенціалу ваших ма­люків. Заохочуйте дітей реалізовувати у своїх роботах їхнє бачення, підтримуйте прагнення уникати зразків та стереотипів і робити по-своєму, демонструйте власний творчий погляд на світ і на те, що відбувається навколо.

Радійте разом з дитиною її відкриттям, дивуйтеся різ­ним речам, розкривайте зміст ваших суджень про світ, спрямовуйте фокус контролю не на кінцевий продукт дитячої діяльності, а на процес — саме в ньому й народжується творчість вашого малюка.

Кiлькiсть переглядiв: 238